Βασικό Μενού
Αρχική |
Εταιρεία |
Επικοινωνία |
Νέα |
Photo Gallery |
Επιλογές
ΒΑΣΗ ΤΟΞΟΤΩΝ |
ΒΑΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ |
ΒΑΣΗ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ |
ΠΟΛΥΔΡΑΣΕΙΣ |
ΠΑΚΕΤΑ |
ΠΑΡΚΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΞΟΤΩΝ |
Τοποθεσία: Λίμνη Βιστωνίδα
Ημερομηνία: Όλο το χρόνο
Διάρκεια: 4-5 ώρες
Κωδικός Προγράμματος: Β003
Ελάχιστη χρέωση: 80
Τιμή από: EURO € 30
Ο υγρότοπος Βιστωνίδας - Πόρτο Λάγος είναι τόσο ποικιλόμορφος όσο λίγοι άλλοι. Οι βόρειες και νότιες όχθες της λίμνης περιβάλλεται από καλαμιώνες, έχει ζώνες αρμυρικιών, παραποτάμια δάση καθώς και λίμνες με γλυκό νερό και υγρά λιβάδια
Τα 21 - 37 είδη ψαριών, ανάλογα με την εποχή, που έχουν καταγραφεί στη λίμνη προσελκύουν περίπου 260 είδη πουλιών. Από αυτά, τα 9 είδη είναι σπάνια ή απειλούμενα σε διεθνές επίπεδο. Σε αυτά περιλαμβάνονται η Κοκκινόχηνα (Branta ruficollis), η Βαλτόπαπια (Aythya nyroca) και αετοί όπως ο Θαλασσαετός (Haliaeetus albicilla), ο Στικταετός (Aquila clanga) και το Κιρκινέζι (Falco naumanni).
Ένα από τα σπανιότερα είδη πουλιών στον κόσμο, με πληθυσμό που δεν ξεπερνάει τις 13.000 άτομα παγκοσμίως, είναι το Κεφαλούδι (Oxyura leucocephala). Στην Ελλάδα το συναντάμε μόνο στη λίμνη Βιστωνίδα. Στα είδη πτηνών που αναπαράγονται εδώ, εντάσσονται ο Κορμοράνος (Phalacrocorax carbo), ο Νυχτοκόρακας (Nycticorax nycticorax), ο Σταχτοτσικνιάς (Ardea cinerea), ο Κρυπτοτσικνιάς (Ardeola ralloides), ο Λευκοτσικνιάς (Egretta garzetta), ο Καλαμοκανάς (Himantopus himantopus), η Αβοκέτα (Recurvirostra avosseta) και η Χαλκοκουρούνα (Coracias garrulous).
Στα είδη που μεταναστεύοντας περνούν από εδώ, περιλαμβάνονται η Χαλκόκοτα (Plegadis falcinelys), ο Ροδοπελεκάνος (Pelecanus onocrotalus), και η Λεπτομύτα (Numenius tenuirosris). Eπίσης πολλά υδρόβια πουλιά παρατηρούνται στην λίμνη τον χειμώνα, όπως η Καστανόπαπια (Tadorna ferruginea), η Βαρβάρα (Tadorna tadorna), η Πρασινοκέφαλη (Anas platyrhynchos), η Χουλιαρόπαπια (Anas clypeata), το Σφυριχτάρι (Anas Penelope), το Κιρκίρι (Anas crecca), το Γκισάρι (Aythya ferina), η Σταχτόπαπια (Aythya marila), η Αβοκέτα (Recurvirostra avosseta), η Καλημάνα (Vannellus vanellus) , το Φοινικόπτερο (Phoenicopterus ruber) και η Μαυροκέφαλη πάπια (Aythya fuligula).
Συνολική Διάρκεια: 4- 5 ώρες
Κόστος:
Για 2 άτομα 80 €
Για 3 άτομα 100 €
Για 4 άτομα 120 €
Για οικογένεια (2 ενήλικες & 2 παιδιά)90 €
· Εκπαιδευμένους συνοδούς
· Μετακινήσεις
· Αναμνηστικό συμμετοχής
· Φ.Π.Α.